ستاره شناسان سیاره ای ابر زمین را کشف کردند که در فاصله ۱۶ سال نوری از ما قرار دارد، محققان معتقدند این سیاره بهترین نامزد برای پشتیبانی از حیات میباشد. شاید در یک شب صاف ، شما هم قادر باشید با استفاده از یک تلسکوپ ، ستاره کوتوله قرمز ۸۳۲ Gliese را که این سیاره در مدار آن واقع شده را مشاهده کنید.
تصویری هنری از سیاره تازه کشف شده Gliese832c در کنار زمین که حداقل جرمی ۵ برابر سیاره ما دارد.
محققان دانشگاه نیوساوتولز در استرالیا با بررسی تغییرات ناشی از گرانش این سیاره در زمان حرکات ستاره میزبان موفق به شناسایی سیاره Gliese832c شدند. این سیاره ابر زمین تازه کشف شده جرمی ۵ برابر زمین دارد، اما شرایط دمایی آن تقریبا شبیه سیاره ما بوده و و دارای تغییرات فصلی مشابه فصلهای زمین است. این سیاره بیگانه در منطقه قابل سکونت ستاره Gliese832 در فاصله ۱۶ سال نوری از زمین واقع شده است که فاصله مناسب برای داشتن آب به شکل مایع محسوب میشود؛ یک دور چرخش کامل این سیاره به دور ستاره میزبان ۳۶ روز بطول میانجامد.
ستاره میزبان (Gliese832) یک کوتوله قرمز، بسیار کمنورتر و سردتر از خورشید است، به همین دلیل سیاره تازه کشف شده، انرژی ستارهای معادل زمین دریافت میکند که باعث میشود این سیاره بیگانه در جمع سه سیاره شبهزمین جای بگیرد. این ستاره میزبان سیاره بیگانه شبهمشتری به نام Gliese832b است که در سال ۲۰۰۹ شناسایی شده بود؛ سیاره Gliese832c نیز که به تازگی کشف شده است، به فهرست سیارات بیگانه قابل سکونت اضافه شده و این رقم به ۲۳ سیاره افزایش پیدا کرد.
کاتالوگ سیارات قابل سکونت: در این تصویر 23 سیاره کشف شده را که همانند زمین در فاصله مناسبی از ستارگان خود قرار دارند را مشاهده می کنید.
این کشف با استفاده از استفاده از طیفنگار روی تلسکوپ آنجلو استرالیان (Anglo-Australian) واقع در استرالیا، طیفنگار سیارهیاب کارنگی بر روی تلسکوپ ماژلان II در شیلی و طیفنگارHARPS تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی انجام شد.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: فیزیک ونجوم ، ،
برچسبها: